Съставки
-
За брюкселското зеле:
-
500 г. брюкселско зеле
-
морска сол, черен пипер
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. сушен лук
-
1 ч.л. червен пипер
-
За соса:
-
150 г. кашу, накиснато в гореща вода
-
1 ч.л. куркума на прах
-
1 ч.л. горчица на прах
-
1 скилидка чесън
-
1/2 с.л. мед
-
сокът на 1/2 лимон
Как да приготвим
1
|
|
2
|
През това време пригответе соса, като сложите накиснатото и изплакнато кашу в каната на блендер, заедно с подправките, чесъна, лимона, меда и малко вода. Разбийте до получаване на гладък сос. |
3
|
Загрейте фурната на 190 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. Разпределете върху нея свареното брюкселско зеле. Намачкайте го добре, като си помагате с дъното на стъклена чаша. Подправете с малко сол, черен и червен пипер, чесън и лук на прах. Сложете да се пече във фурната. |
4
|
Печете около 15-20 минути или докато брюкселското зеле се запече добре и стане хрупкаво. Може да печете и в еърфрайър. |
5
|
Сервирайте със соса. |
Kоментар