Как да приготвим
1
|
|
2
|
Оставете да се вари, докато цялата вода се абсорбира. Ако още не е сварена, добавете още малко вода. Подправете с морска сол и черен пипер. |
3
|
Докато фавата се готви, пригответе карамелизирания лук. В сух тиган сложете червения лук, нарязан на полумесеци и малко вода. Разбърквайте периодично и добавяйте по-малко вода, за да не загори лукът. Щом лукът омекне, прибавете кокосовата захар и продължете да разбърквате още няколко минути, докато се карамелизира. |
4
|
Когато фавата е сварена, извадете дафиновия лист, добавете сока на 1/2 лимон и пасирайте с пасатор, докато се получи гладка смес. Прехвърлете в чиния за сервиране. |
5
|
Отгоре поставете карамелизирания лук, поръсете с риган. По желание добавете още лимонов сок. |
6
|
Прибавете и каперсите, които предварително сте накиснали в студена вода, за да се отмие оцета (лимонената киселина) от тях. Сервирайте фавата топла! |