Съставки
-
400 г. суров нахут
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
3 с.л. сусамов тахан
-
6 скилидки чесън, пресовани
-
3 ч.л. кимион на прах
-
сокът на 2 лимона
-
морска сол
-
прясно смлян черен пипер
-
1 морков, обелен и сварен
-
1 глава цвекло, малка, обелена и сварена
-
хариса, бял сусам и черен сусам за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
През това време сварете на пара моркова и цвеклото. |
3
|
Разделете сварения нахут на 3 части. Прехвърлете първата част в блендера и добавете 1-2 скилидки чесън, 1 с.л. сусамов тахан, 1 ч.л. кимион, 2 с.л. лимонов сок и малко вода. Пасирайте. Овкусете с морска сол и прясно смлян черен пипер. |
4
|
|
5
|
Процедирайте по същия начин и с цвеклото. |
6
|
Сервирайте хумуса поръсен с хариса, бял и черен сусам. |
Kоментар