Съставки
-
3-4 стръка праз, нарязани на парчета
-
1 глава лук, нарязана на полумесеци
-
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
250 г. гъби, нарязани на тънко
-
1 ч.л. куркума
-
чили на люспи
-
морска сол
-
сокът на 1/2 лимон
-
копър, за гарниране
Как да приготвим
1
|
Загрейте тиган с незалепващо покритие и сложете лука да се задуши. Посолете малко и разбъркайте. Като започне да загаря добавете съвсем малко вода, около 1 с.л. Щом лукът поомекне, добавете праза и чесъна. Гответе като добавяте постепенно по малко вода, докато омекнат зеленчуците. |
2
|
Добавете нарязаните гъби. Аз използвах печурки, но може всякакъв вид. Подправете с куркума, чили и лимонов сок. Гответе още 10 минути, докато се сготвят гъбите. |
3
|
Сервирайте с нарязан отгоре пресен копър. |
Kоментар