Съставки
-
За печеното брюкселско зеле:
-
500 г. брюкселско зеле
-
морска сол
-
прясно смлян черен пипер
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
зехтин
-
За соса айоли:
-
200 мл. гъсто овче кисело мляко
-
2-3 ч.л. дижонска горчица
-
1 скилидка чесън, пресована
-
1-2 с.л. зехтин
-
1-2 с.л. лимонов сок
-
магданоз, нарязан на ситно
-
морска сол
-
прясно смлян черен пипер
-
хариса на вкус
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Разполовете брюкселското зеле на две и подправете с морска сол, смлян черен пипер, чесън и малко зехтин. Разбъркайте, за да се овкуси равномерно. |
3
|
Сложете във фурната и печете около 25 минути, докато брюкселското зеле добие лек загар отгоре. |
4
|
През това време направете соса. Смесете в купичка или буркан всички съставки и разбъркайте добре. |
5
|
Извадете брюкселското зеле от фурната и сервирайте веднага със соса. По желание поръсете отгоре с още малко хариса. |
Kоментар