Съставки
-
500 г. брюкселско зеле, разрязано на половина
-
1 глава жълт лук, нарязана на полумесеци или на парчета
-
1 глава червен лук, нарязана на полумесеци или на парчета
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
морска сол, черен пипер
-
кайенски пипер, по желание
-
1 с.л. зехтин
-
1/2 лимон - настъргана кора и изстискан сок
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Нарежете лука според начина, по който ще сервирате. Ако ще нанизвате брюкселското зеле на шишче, нарежете на парчета, ако ще печете в тавичка, нарежете на полумесеци. |
3
|
Подправете брюкселското зеле и лука с пресован чесън, сол, черен пипер и кайенски (лют) пипер по желание. Добавете 1 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Покрийте с хартия за печене, за да се задуши леко. |
4
|
Печете във фурната 20-25 минути, докато зеленчуците добият приятен загар. Махнете хартията за печене след 15-та минута. Извадете от фурната и настържете кората на 1/2 лимон и изстискайте малко от сока. |
5
|
Сервирайте с чеснов ядков сос. |
Kоментар