Съставки
-
2 средно големи патладжана
-
1-2 скилидки чесън, пресовани
-
2 с.л. заквасена сметана
-
1-2 с.л. зехтин
-
1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
-
сокът на 1/2 лимон
-
морска сол
-
прясно смлян черен пипер
-
орехи за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Извадете от фурната опечените патладжани и с помощта на нож отстранете меката част. Намачкайте я с преса за картофено пюре. Добавете пресования чесън, заквасената сметана, лимоновия сок и нарязания магданоз. Овкусете с морска сол и черен пипер. |
3
|
Сервирайте в чинии и поръсете отгоре с още магданоз, начупени орехи и малко зехтин. |
Kоментар