Съставки
-
За крокетите:
-
1 средно голяма глава карфиол, почистена и нарязана на розички
-
1 яйце
-
100 г. моцарела, настъргана
-
100 г. пармезан, настърган
-
3 с.л. галета
-
1/2 ч.л. куркума
-
сол, черен пипер
-
За млечния сос:
-
кисело мляко
-
сокът на 1/2 лимон
-
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
Сложете карфиола във вряща вода за 5 минути. След това го отцедете добре и го намачайте с ръце до получаване на малки парченца. |
3
|
В купа смесете ориза от карфиол с яйцето, сирената, галетата и подправките. Разбъркайте добре. Оформете с ръце крокетите и ги подредете в тавичка. |
4
|
Печете около 20 минути или докато добият приятен загар. |
5
|
За млечния сос смесете всички съставки и разбъркайте добре. |
6
|
Сервирайте крокетите топли с млечния сос. |
Kоментар