Как да приготвим
1
|
|
2
|
В тиган с незалепващо покритие сложете нарязания лук. Оставете за няколко минути така лука, за да започне да се запича на дъното. След това разбъркайте с дървена лъжица и сложете 1-2 с.л. вода. Подправете с морска сол и черен пипер и бъркайте непрекъснато, за да не загори. Добавяйте постоянно по малко вода, тъй като тя много бързо се изпарява. Гответе, докато лукът напълно омекне и започне да се карамелизира. |
3
|
Извадете картофите от водата с решетъчна лъжица и подредете върху голяма тава, покрита с хартия за печене. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и малко лют пипер. Сложете във фурната да се пекат на 200 градуса за още 15-20 минути, докато добият приятен загар отгоре. |
4
|
Сервирайте картофите с карамелизирания лук и пресен накъсан магданоз. Консумирайте веднага, докато е топло! |