Съставки
-
24 печени червени чушки
-
10 домата, настъргани на ренде
-
6 моркова
-
2 патладжана, печени
-
2 глави лук
-
5 скилидки чесън
-
100 мл. зехтин
-
2 с.л. захар от фурми или мед
-
2 ч.л. морска сол
-
1 ч.л. черен пипер
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Настържете доматите на ренде, като отстраните ципата им. Оставете доматения сос настрани. |
3
|
Обелете и нарежете на малки парчета морковите, лука и чесъна. |
4
|
|
5
|
Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете тавата във фурната и я покрийте с хартия за печене, за да не изгорят зеленчуците. Печете час и половина до 2 часа. |
6
|
Извадете от фурната и добавете зехтина и захарта от фурми или меда, ако използвате. Разбъркайте и опитайте на вкус. За мен се получи идеално на сладост. |
7
|
С пасатор пасирайте лютеницата. Аз предпочитам да има по-едри парчета. Ако искате фино смляна, прехвърлете в блендера и разбийте. |
8
|
С това количество зеленчуци получих 3 буркана от 530 мл., така че не съм стерилизирала. Ако направите по-голямо количество и искате да запазите за зимата, сложете бурканите да се стерилизират в съд с вода за 20 минути. |
Всички коментари
Kоментар