Съставки
-
250 г. гъби кладница
-
120 мл. овесено мляко
-
50 г. брашно от нахут или овесено брашно, без глутен
-
За панировката:
-
80 г. смлени овесени ядки, без глутен, не съвсем фино
-
морска сол
-
1/2 ч.л. пушен пипер
-
1 ч.л. лук на прах
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1/2 ч.л. кимион
-
За чесновия сос:
-
1/2 ч.ч. сурово кашу, накиснато в гореща вода за 20 мин.
-
1/2 сурова тиквичка
-
2 скилидки чесън
-
1/2 връзка пресен копър
-
сокът на 1/2 лимон
-
морска сол
-
вода
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Потопете всяко парче гъба първо в сместа от брашно и мляко и след това оваляйте в панировката. |
3
|
Подредете "крилцата" върху хартия за печене и поставете в еърфрайера. Печете на 180 градуса за 12-15 минути, като от време на време ги обръщайте. |
4
|
За чесновия сос сложете в блендер изплакнатото кашу, заедно с останалите съставки. Разбийте до гладък сос. Долейте вода, докато достигнете желаната гъстота. |
5
|
|
Всички коментари
Kоментар