Съставки
-
500 г. брюкселско зеле, разполовено на две
-
1 с.л. зехтин, по желание
-
250 г. печурки, нарязани на парчета
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
мащерка, прясна
-
1 с.л. меласа от нар и фурми
-
морска сол, черен пипер
-
сусам, за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Добавете брюкселското зеле, чесъна и гъбите. Оставете да се готвят и щом започнат леко да загарят, глазирайте със съвсем малко вода. Добавете прясна мащерка, наронена. Подправете със сол и черен пипер. Разбърквайте периодично, така че брюкселското зеле да добие загар, но без да изгори. |
3
|
Отново глазирайте с меласа от нар и фурми и оставете да се готви още няколко минути. |
4
|
Сервирайте, като поръсите със сусамени семена. |
Kоментар