Брускети със сушени домати, сирене фета и маслинова паста

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 пълнозърнеста франзела, нарязана на колелца
1-2 скилидки чесън, разполовени на две
1/2 бурканче маслинова паста
1 бурканче сушени на слънце домати, нарязани на малки парчета и малко от зехтина в бурканчето
120 г. сирене фета, натрошено
1-2 скилидки чесън, смачкани в преса
3-4 стръка магданоз, нарязан на ситно

Алергени

Глутен

Вкъщи тези брускети със сушени домати бяха оценени много високо, особено от мъжката част. Приготвят се изключително бързо, но са много ефектни и наситени с много вкусове. Идеални са леко хапване с чаша вино, за гости и за партита.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете франзелата за около 5-8 минути.

2

През това време смесете нарязаните сушени домати, сиренето фета, чесъна и магданоза. Добавете малко от зехтина в бурканчето от доматите.

3

Извадете от фурната и докато са още топли брускетите ги натъркайте с разполовена на две скилидка чесън.

4

Намажете всяка брускета с маслиновата паста. Отгоре сложете и от доматената смес.

Други рецепти за брускети

Рецепти със сирене Фета