Съставки
-
За кюфтенцата:
-
500 г. свинска кайма
-
1 тиквичка, настъргана и водата отцедена
-
1 глава лук, настръгана
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
1 яйце
-
копър, нарязан на ситно
-
2 с.л. галета
-
2 с.л. зехтин
-
2 клонки прясна мащерка
-
400 мл. зеленчуков бульон
-
4 с.л. крем фреш/ заквасена сметана
-
морска сол
-
смян черен пипер
-
За салатата:
-
1-2 ябълки, нарязани на кубчета (без да се бели)
-
1 глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
-
1 с.л. каперси
-
сокът на 1/2 лимон
-
магданоз, нарязан на ситно
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте малко зехтин в тиган, оформете кюфтенца с размер на орех и ги изпържете, докато добият лек загар от всички страни. Аз получих 28 кюфтенца. Сложете настрани готовите кюфтенца. |
3
|
В същия тиган загрейте отново малко зехтин, добавете 1 скилидка чесън и мащерката. Изсипете зеленчуковия бульон. Щом заври добавете крем фреш или сметана. Върнете обратно кюфтенцата в тигана и оставете на тих огън за още 10 минути. |
4
|
През това време смесете ябълката, червения лук, каперсите и сока на лимона. Поръсете с магданоз. Накрая добавете и нарязаното на дребно мариновано цвекло. |
5
|
Сервирайте кюфтенцата поръсени обилно с копър. |
Kоментар