Съставки
-
10-12 пресни малки картофи (ако нямате, нережете на големи кубчета стари картофи)
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
5 големи червени, оранжеви или жълти чушки, нарязани на ситно (може да се използват и печени чушки)
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
1 1/2 ч. л. смлян кимион
-
1/2 ч. л. смлян кориандър
-
1 1/2 ч. л. червен пипер
-
1/4 ч. л. червен пипер на люспи
-
3 ч.ч нарязани на кубчета домати или доматен сос
-
1/4 чаша вода или зеленчуков бульон
-
2 супени лъжици доматено пюре, по желание, за подсилване на вкуса (може и без него)
-
1/4 ч.ч. пресен магданоз, за сервиране
-
1/4 ч.ч. пресен кориандър, за сервиране
-
морска сол, черен пипер
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Докато картофите се варят, поставете в тиган на средно висока температура нарязания лук и гответе 3-5 минути, докато лукът стане прозрачен. Щом започне да загаря, започнете да слагате по 1 с.л. вода. |
3
|
После добавете чушките, чесъна и подправките и гответе още 5 минути. Подправете на вкус с морска сол и черен пипер. |
4
|
Сложете доматите, зеленчуковия бульон и доматеното пюре. Оставете соса да заври и гответе 5-10 минути. |
5
|
Наредете сварените картофи в тигана при доматения сос. Покрийте с капак и гответе още 5-10 минути. |
6
|
Сервирайте веднага с пресен магданоз и кориандър отгоре. |
Kоментар