Шакшука без яйца

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

10-12 пресни малки картофи (ако нямате, нережете на големи кубчета стари картофи)
1 глава лук, нарязана на ситно
5 големи червени, оранжеви или жълти чушки, нарязани на ситно (може да се използват и печени чушки)
3 скилидки чесън, пресовани
1 1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 1/2 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. червен пипер на люспи
3 ч.ч нарязани на кубчета домати или доматен сос
1/4 чаша вода или зеленчуков бульон
2 супени лъжици доматено пюре, по желание, за подсилване на вкуса (може и без него)
1/4 ч.ч. пресен магданоз, за ​​сервиране
1/4 ч.ч. пресен кориандър, за сервиране
морска сол, черен пипер
Основни неща

Шакшуката е ястие от близкоизточната кухня, което се приготвя с чушки, домати и много подправки. Обикновено се добавят и яйца, но тъй като те хранят патогените в тялото, ги пропускам. Вместо тях, използвам малки пресни картофи.

Картофите имат лесно усвоим протеин, богати са на калий, аминокиселини и намаляват възпалението, причинено от патогени. 

Съставки

Как да приготвим

1

Сварете картофите на пара за 15 минути.

2

Докато картофите се варят, поставете в тиган на средно висока температура нарязания лук и гответе 3-5 минути, докато лукът стане прозрачен. Щом започне да загаря, започнете да слагате по 1 с.л. вода.

3

После добавете чушките, чесъна и подправките и гответе още 5 минути. Подправете на вкус с морска сол и черен пипер. 

4

Сложете доматите, зеленчуковия бульон и доматеното пюре. Оставете соса да заври и гответе 5-10 минути.

5

Наредете сварените картофи в тигана при доматения сос. Покрийте с капак и гответе още 5-10 минути.

6

Сервирайте веднага с пресен магданоз и кориандър отгоре.

Още рецепти с картофи

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече