Съставки
-
2 с.л. кокосово масло
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
4-5 големи червени чушки, сурови или печени, нарязани на парчета
-
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
1/2 ч.л. кимион
-
1/2 ч.л. кориандър на прах
-
1 ч.л. къри на прах
-
1/2 ч.л. куркума на прах
-
1/2 ч.л. червен пипер
-
1/4 ч.л. кайенски пипер (лют пипер)
-
морска сол
-
прясно смлян черен пипер
-
4 големи домата, нарязани на парчета или 1 консерва доматен сос
-
150 г. овче, козе или фета сирене, натрошено
-
5-6 яйца
-
пресен кориандър или магданоз, за сервиране
Как да приготвим
1
|
В голям тиган загрейте кокосовото масло. Прибавете лука, чушките и чесъна и задушавайте в продължение на 8-10 минути, докато чушките започнат да омекват. |
2
|
След това добавете всички подправки и разбъркайте, докато те успеят да пуснат ароматите си. |
3
|
После сложете и доматите. Оставете да заври и намалете на котлона на средна степен. Оставете да се готви още 10 мин. |
4
|
Добавете натрошеното сирене и разбъркайте добре. |
5
|
Най-накрая чукнете яйцата и ги разпределете равномерно в тигана. Oставете да се задушат за още 5 минути или докато белтъкът се сготви. |
6
|
Сервирайте с още натрошено сирене и накъсан магданоз или кориандър. |
Всички коментари
Kоментар