Съставки
-
1 с.л. кокосово масло
-
1 връзка аспержи, почистени
-
1/2 връзка зелен лук, нарязан на ситно
-
6 яйца
-
2 с.л. кокосово мляко или вода
-
1 с.л. естрагон, сух или пресен
-
морска сол и прясно смлян черен пипер
-
80 г. настъргано сирене пекорино
Как да приготвим
1
|
Загрейте тиган с кокосовото масло. Задушете зеления лук за няколко минути. Добавете и аспержите и задушете и тях за 1-2 минути. |
2
|
В купа разбийте яйцата с малко кокосово мляко или вода, сол, черен пипер и естрагон. Добавете и малко настъргано пекорино. (Останалото оставете за поръсване отгоре.) |
3
|
Изсипете яйцата върху аспержите в тигана и гответе, докато яйцата започнат да се стягат. |
4
|
Накрая поръсете с останалото пекорино и сложете тигана в загрята фурна на 200 градуса за още 5 минути. (Използвайте тиган подходящ за фурна, без пластмасови части.) |
5
|
Поръсете с пресен магданоз и сервирайте веднага. |
Kоментар