Как да приготвим
1
|
Загрейте тиган с незалепващо керамично покритие. Сложете нарязания лук и гответе 5 минути, докато започне да омеква и да се карамелизира. Ако започне много да залепва добавете 1-2 с.л. вода. |
2
|
Добавете гъбите и всички подправки. Те ще пуснат течност, така че няма да е нужна още много вода. Гответе гъбите още 10 минути. |
3
|
Накрая добавете и чушките. Гответе още 10 минути, като внимате да не изгорят. Разбърквайте периодично. |
4
|
За да направите доматената салца, смесете нарязаните домати, лук, чесън и кориандър. Подправете със сол и сок от лайм. |
5
|
За гуакамолето - намачкайте с вилица добре авокадото. Добавете лукa, чесъна и кориандъра.<span> Подправете със сол и сок от лайм.</span> |
6
|
<span>Сервирайте фахитата с или без тортила с доматената салца и гуакамолето. Отгоре поръсете с още пресен кориандър и малко сок от лайм. </span> |