Съставки
-
2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
-
250 г. гъби портобело или кладница, нарязани на лентички
-
3 червени чушки, нарязани на жулиени
-
2 жълти чушки, нарязани на жулиени
-
1 червена люта чушка, нарязана на ситно
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. кимион на прах
-
1 ч.л. червен пипер
-
1 ч.л. риган
-
морска сол
-
За доматената салца:
-
3 розови домата, нарязани на ситно
-
1 глава червен лук, нарязан на ситно
-
1 скилидка чесън, пресована
-
сокът на 1/2 лайм или лимон
-
пресен кориандър, накъсан
-
морска сол
-
За гуакамолето:
-
2 броя авокадо, добре узрели
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
2 скилидки чесън
-
сокът на 1/2 лайм
-
пресен кориандър
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
Загрейте тиган с незалепващо керамично покритие. Сложете нарязания лук и гответе 5 минути, докато започне да омеква и да се карамелизира. Ако започне много да залепва добавете 1-2 с.л. вода. |
2
|
Добавете гъбите и всички подправки. Те ще пуснат течност, така че няма да е нужна още много вода. Гответе гъбите още 10 минути. |
3
|
Накрая добавете и чушките. Гответе още 10 минути, като внимате да не изгорят. Разбърквайте периодично. |
4
|
За да направите доматената салца, смесете нарязаните домати, лук, чесън и кориандър. Подправете със сол и сок от лайм. |
5
|
За гуакамолето - намачкайте с вилица добре авокадото. Добавете лукa, чесъна и кориандъра. Подправете със сол и сок от лайм. |
6
|
Сервирайте фахитата с или без тортила с доматената салца и гуакамолето. Отгоре поръсете с още пресен кориандър и малко сок от лайм. |
Kоментар