Съставки
-
5 тиквички, нарязани на колелца
-
120 г. сушени домати, нарязани на малки парчета
-
2-3 скилидки чесън, нарязани на малки парчета
-
зехтин, екстра върджин
-
морска сол, прясно смлян черен пипер
-
кайенски пипер (по желание)
-
5 с.л. бадемово брашно
-
5 с.л. твърдо веган сирене (веган вариант), пекорино или пармиджано (вегетариански вариант)
-
пресен копър за гарниране
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
2
|
Нарежете тиквичките на колелца и ги подредете на дъното на тавичка, леко намазнена със зехтин. Добавете малко сушени домати и чесън. |
3
|
Наредете следващите редове отново с тиквички, сушени домати и чесън. Овкусете с морска сол, прясно смлян черен пипер и кайенски пипер. Поръсете с малко зехтин. Добавете малко вода в тавичката. |
4
|
Най-отгоре поръсете с бадемово брашно и пекорино и печете, докато тиквичките омекнат и се получи приятен загар отгоре, около 40 минути. |
5
|
Сервирайте тиквичките веднага, поръсени обилно с копър. По желание добавете чеснов сос. |
Kоментар