Съставки
-
За стека от целина:
-
1 главеста целина
-
6 с.л. чушково пюре (без мазнина)
-
2 с.л. лимонов сок
-
1/2 ч.л. чили на прах
-
морска сол, черен пипер
-
За картофите:
-
1 кг. картофи
-
1 ч.л. кимион на прах
-
1 ч.л. кориандър на прах
-
1 ч.л. червен пипер
-
1 ч.л. сушен риган
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. лук на прах
-
морска сол, черен пипер
-
1 с.л. зехтин или кокосово масло (по желание)
-
За ябълките:
-
1 зелена ябълка
-
1/2 зелена люта чушка (може и червена)
-
сокът на 1/2 лайм или лимон
-
пресен кориандър
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Овкусете чушковото пюре с малко сол, черен пипер, чили и лимонов сок. Разбъркайте всичко и с тази смес намажете всеки стек от двете страни. |
3
|
Подредете стековете в тавичка и сложете във фурната да се запекат за около 20-30 минути, докато целината омекне добре и се запече по краищата. |
4
|
Нарежете картофите на кубчета и овкусете с подправките. По желание добавете малко зехтин, разбъркайте добре и сложете да се пекат във фурната. Ако не слагате зехтин, налейте вода в тавичката, така че да се покрие цялото дъно. Печете около 25 минути, докато картофите се запекат. Може да изпечете в една голяма тава картофите със стековете от целина. |
5
|
Сложете в кухненски робот зелената ябълка, предварително почистена от сърцевината и семките. Добавете лютата чушка, кориандъра и сока от лайм. Разбийте за кратко. |
6
|
Сервирайте като сложите един стек целина, печените картофи и отгоре добавите от пикантните ябълки. |
Kоментар