Как да приготвим
1
|
Сварете спагетите в леко подсолена вода, докато станат <span class="ingredient-name"><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Al_dente">al dente</a></span>, т.е варете ги 2 минути по-малко от указаното на опаковката време. |
2
|
През това време запържете в зехтина зеления лук и чесъна за няколко минути. После добавете тиквичката, мащерката и нахута. (Аз настъргвам тиквичката, защото така децата, дори не разбират, че я има.) |
3
|
Накрая сложете и доматите и оставете на тих огън за 5-10 минути. Овкусете със сол, черен пипер и босилек. |
4
|
Щом пастата е сварена, я добавете към доматите и оставете да поеме ароматите за 1-2 минути. |
5
|
Сервирайте спагетите топли, поръсени обилно с пармезан и няколко капки зехтин отгоре. |