Съставки
-
500 г. спагети, сварени al dente
-
1-2 с.л. зехтин
-
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
-
4 скилидки чесън, пресовани
-
2 стръка прясна мащерка
-
1 тиквичка, настръгна на ренде или нарязана на кубчета
-
400 г. сварен нахут, отцеден (1 буркан или 1 консерва)
-
690 г. пасирани домати Пасата (1 бутилка)
-
босилек
-
морска сол
-
смлян черен пипер
-
пармезан, прясно настърган или веган алтернатива
Как да приготвим
1
|
Сварете спагетите в леко подсолена вода, докато станат al dente, т.е варете ги 2 минути по-малко от указаното на опаковката време. |
2
|
През това време запържете в зехтина зеления лук и чесъна за няколко минути. После добавете тиквичката, мащерката и нахута. (Аз настъргвам тиквичката, защото така децата, дори не разбират, че я има.) |
3
|
Накрая сложете и доматите и оставете на тих огън за 5-10 минути. Овкусете със сол, черен пипер и босилек. |
4
|
Щом пастата е сварена, я добавете към доматите и оставете да поеме ароматите за 1-2 минути. |
5
|
Сервирайте спагетите топли, поръсени обилно с пармезан и няколко капки зехтин отгоре. |
Kоментар