Съставки
-
1 тиква "спагети"
-
За соса "Болонезе"
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
4 скилидки чесън, пресовани
-
400 мл. доматен сос или чери домати в сос (без лимонена киселина)
-
1 ч.ч. гъби - печурки, пачи крак (по избор)
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. къри на прах
-
1 ч.л. чили на прах
-
1 ч.л. сушен риган
-
1 ч.л. сушена салвия
-
1 ч.л. сушен босилек
-
1 ч.л. морска сол
-
За веган "Пармезана"
-
1/4 ч.ч. кашу или бразилски орех
-
1/4 ч.л. морска сол
-
1/4 ч.л. сушен босилек
-
1 скилидка чесън
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Извадете тиквата от фурната и оставете да изстине за кратко. С вилица остържете сърцевината на тиквата и подредете в чинии. |
3
|
За соса "болонезе" загрейте тиган с незалепващо покритие. Сложете нарязания на ситно лук с малко вода и сотирайте за няколко минути, докато омекне добре. Добавете чесъна, гъбите, подправките. Сотирайте още няколко минути. Добавете и доматите. Гответе още 5-7 минути. По желание може да блендирате до гладкост соса в блендер. Така ще е по-предпочитан от малки деца. Залейте спагетите от тиква с доматения сос. |
4
|
За веган "пармезана" сложете в кухненски робот ядките, чесъна, босилека и солта и разбийте за кратко. Поръсете с него спагетите със соса. |
Kоментар