Съставки
-
500 гр. свинско бон филе
-
25 гр. масло
-
4 стръка мащерка
-
1/2 ч.ч. тъмна бира
-
4 с.л. заквасена сметана
-
1 ч.л. царевично нишесте
-
зехтин
-
сол, черен пипер
-
1 стрък зелен лук
Как да приготвим
1
|
Загрейте тиган с малко зехтин и масло. |
2
|
Нарежете бон филето на големи парчета, около 5 см. всяко. Подравете със сол и черен пипер. Сложете в тигана и запечатайте месото за около минута от всяка страна. Добавете в тигана клонките мащерка и продължете да готвите месото до готовност още 15-20 минути. Зависи как предпочитате бон филето - алангле или добре сготвено. Извадете месото и оставете настрани. |
3
|
Използвайте соса от месото. Добавете бирата и сметаната към него. За сгъстяване на соса прибавете и царевично нишесте. След 1-2 минути свалете от огъня. |
4
|
Сервирайте върху канапе от картофено пюре. Нарежете отгоре и стрък зелен лук. |
Kоментар