Свински стек със сос от манатарки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

6 броя стека от свинско месо
30 г. манатарки
50 г. масло 
3 глави лук шалот
1 ч.ч. червено вино
100 мл. течна сметана за готвене
сол, черен пипер
вода

Свински стек с ароматен сос от манатарки - лесно за приготвяне ястие с много топлина и дълбочина на вкуса. С малко съставки се постига невероятен вкус. 

Как да приготвим

1

Накиснете манатарките в гореща вода за 15 минути.

2

Загрейте дълбок тиган с малко масло.

3

Подправете <span>стековете </span>със сол и черен пипер. Сложете ги в загрятия тиган като ги запечатате от от всяка страна за по 2 минути. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана.

4

Сложете нарязания на ивички шалот. Запържете, докато омекне добре. Добавете и манатарките. Продължете да готвите още 5 минути. 

5

Залейте с червеното вино и върнете обратно в тигана стековете. Оставете да къкри за 10 минути. 

6

След като виното започне да се изпарява прибавете сметаната. След 5-6 минути свалете от котлона.

7

Сервирайте с печени картофи и зелена салата.