Съставки
-
6 броя стека от свинско месо
-
30 г. манатарки
-
50 г. масло
-
3 глави лук шалот
-
1 ч.ч. червено вино
-
100 мл. течна сметана за готвене
-
сол, черен пипер
-
вода
Как да приготвим
1
|
Накиснете манатарките в гореща вода за 15 минути. |
2
|
Загрейте дълбок тиган с малко масло. |
3
|
Подправете стековете със сол и черен пипер. Сложете ги в загрятия тиган като ги запечатате от от всяка страна за по 2 минути. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана. |
4
|
Сложете нарязания на ивички шалот. Запържете, докато омекне добре. Добавете и манатарките. Продължете да готвите още 5 минути. |
5
|
Залейте с червеното вино и върнете обратно в тигана стековете. Оставете да къкри за 10 минути. |
6
|
След като виното започне да се изпарява прибавете сметаната. След 5-6 минути свалете от котлона. |
7
|
Сервирайте с печени картофи и зелена салата. |
Kоментар