Как да приготвим
1
|
В тенджера с малко вода сложете каймата, бекона и чесъна. Сотирайте, докато каймата се раздроби на ситни парченца. Добавете ориза и разбъркайте добре. |
2
|
Подправете с мащерка, чубрица, черен и червен пипер. Няма нужда да слагате сол, тъй като зелето е достатъчно солено. Даже, ако е твърде солено, го измийте леко с вода. |
3
|
Листата на киселото зеле се отделят внимателно и се отрязва кочана им. Във всяко листо се слага по 1-2 с.л. от плънката и се завиват сарми. |
4
|
Пригответе голяма тенджера или глинен съд. Покрийте дъното със зелеви листа.Отгоре подреждете сармите с загънатата част надолу. Залейте ги с равни части зелев сок и вода, докато се покрият. Върху тях поставете чиния и сложете на котлона. Щом течността заври, оставете да варят за около 45 мин. |