Как да приготвим
1
|
|
2
|
В тиган сотирайте лука и чесъна за няколко минути, докато омекнат. При нужда добавяйте по 1 с.л. вода, за да не залепват. |
3
|
Сложете в кухненски робот черния боб, лука и чесъна, чиа семената, магданоза и подправките. Разбийте добре, докато се получи еднородна смес. Оформете от нея кюфтетата и ги подредете в тавата. |
4
|
|
5
|
Подредете в голяма чиния накъсаните маруля и листа спанак, авокадото и чери доматите. |
6
|
Сложете в блендер босилека, чесъна, орехите и лимона. Добавете 1-2 с.л. вода и разбийте. |
7
|
Сервирайте салатата с бобените кюфтенца и залейте с пестото. Поръсете отгоре обилно с кълнове от люцерна. |
8
|
Към салата съм добавила и <span class="ingredient-name"><a data-id="4940" href="https://www.kulinarenblog.bg/предястия/пастет-от-сушени-домати-и-слънчоглед/" title="Пастет от сушени домати и слънчоглед">пастет от сушени домати и слънчоглед</a></span>. |