Съставки
-
За кюфтетата:
-
400 г. черен боб, сварен
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
3 скилидки чесън
-
1/2 връзка магданоз
-
3 с.л. чиа семена
-
1 ч.л. кимион
-
1 ч.л. червен пипер
-
сол, черен пипер
-
За салатата:
-
3 големи листа маруля
-
1 ч.ч. спанак
-
1 авокадо, нарязано
-
6-7 чери домата, нарязани
-
1/2 ч.ч. кълнове от люцерна
-
За пестото:
-
2 ч.ч. босилек
-
2 скилидки чесън
-
1/2 ч.ч. орехи
-
сокът на 1/2 лимон
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В тиган сотирайте лука и чесъна за няколко минути, докато омекнат. При нужда добавяйте по 1 с.л. вода, за да не залепват. |
3
|
Сложете в кухненски робот черния боб, лука и чесъна, чиа семената, магданоза и подправките. Разбийте добре, докато се получи еднородна смес. Оформете от нея кюфтетата и ги подредете в тавата. |
4
|
|
5
|
Подредете в голяма чиния накъсаните маруля и листа спанак, авокадото и чери доматите. |
6
|
Сложете в блендер босилека, чесъна, орехите и лимона. Добавете 1-2 с.л. вода и разбийте. |
7
|
Сервирайте салатата с бобените кюфтенца и залейте с пестото. Поръсете отгоре обилно с кълнове от люцерна. |
8
|
Към салата съм добавила и пастет от сушени домати и слънчоглед. |
Kоментар