Съставки
-
2 тиквички, големи, настъргани на ренде
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
-
1 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно
-
1 връзка пресен копър, нарязан на ситно
-
2-3 стръка прясна мента, нарязана на ситно
-
2 яйца
-
100 г. бадеми, смляни на ситно в блендер
-
120 г. овче/козе сирене или веган сирене
-
морска сол
-
прясно смлян черен пипер
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
Настържете тиквичката на ренде и изцедете сока й през марля. Ако използвате био тиквички, ги настържете с кората, ако не, задължително ги обелете. |
3
|
Прехвърлете изстисканите тиквички в голяма купа и добавете чесъна и зелените подправки - лука, магданоза, копъра и ментата. |
4
|
Прибавете яйцата, смлените бадеми и сиренето. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. |
5
|
Загребете от сместа с лъжица и с две ръце оформете рьощите, като изстискате отново излишната течност. Подредете рьощите върху хартията за печене. Аз получих 12 броя. |
6
|
Печете във фурната, докато стегнат и добият приятен загар, около 25-30 минути. |
7
|
Сервирайте с още пресни подправки и млечен или ядков чеснов сос. |
Kоментар