Как да приготвим
1
|
<span>Сварете в голяма тенджера лещата с 1 дафинов лист вътре, за да си пусне аромата.</span> |
2
|
<span>В тиган сотирайте зеленчуците - лука, моркова, чушката и чесъна с малко вода. Добавете вода щом изври, за да не загорят. </span> |
3
|
<span>След като поомекнат зеленчуците добавете подправките и нарязаните гъби и гответе още 5-7 минути. Накрая добавете доматеното пюре и сварената леща (без дафиновия лист) и разбъркайте. Ако нямате доматено пюре, сложете доматен сос, който оставете още малко на котлона, докато изври. Изключете котлона и добавете овесените ядки. </span> |
4
|
<span>Разбъркайте леко и прехвърлете в кухненски робот. Разбийте до еднородна смес. </span> |
5
|
<span>Прехвърлете сместа във формичка за печене на хляб и заравнете. Смесете всички съставки за доматения сос с малко вода и намажете отгоре рулото с четчица. Печете във фурната на 180 градуса за 40-45 минути.</span> |
6
|
<span>Рулото е най-хубаво, когато изстине и стегне добре. Така че, на следващия даже е по-добро.</span> |