Сподели ни в твоите социални мрежи
Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За рулото:
2,5 ч.ч сварена леща
1 дафинов лист 
1 глава лук, нарязан на ситно
1 морков, нарязан на ситно
1 червена чушка, нарязана на ситно
4 скилидки чесън
400 г. гъби (печурки или друг вид)
4 стръка наронена прясна мащерка
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. риган
морска сол
2 с.л. доматено пюре 
1 ч.ч. безглутенови овесени ядки;
За доматения сос:
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. кленов сироп
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лук на прах
морска сол

Руло от леща и гъби

Основни неща

Това зеленчуково руло е страхотно за празнични вечери или обяд със семейството. Приготвя се само с чисти и здравословни съставки и не съдържа никакви мазнини. 

Оставете рулото да изстине добре, за да разрежете лесно на парчета. Поднесете със свежа салата. 

  • 1 ч.
  • 4
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

Сварете в голяма тенджера лещата с 1 дафинов лист вътре, за да си пусне аромата.

2

В тиган сотирайте зеленчуците - лука, моркова, чушката и чесъна с малко вода. Добавете вода щом изври, за да не загорят.

3

След като поомекнат зеленчуците добавете подправките и нарязаните гъби и гответе още 5-7 минути. Накрая добавете доматеното пюре и сварената леща (без дафиновия лист) и разбъркайте. Ако нямате доматено пюре, сложете доматен сос, който оставете още малко на котлона, докато изври. Изключете котлона и добавете овесените ядки.

4

Разбъркайте леко и прехвърлете в кухненски робот. Разбийте до еднородна смес.

5

Прехвърлете сместа във формичка за печене на хляб и заравнете. Смесете всички съставки за доматения сос с малко вода и намажете отгоре рулото с четчица. Печете във фурната на 180 градуса за 40-45 минути.

6

Рулото е най-хубаво, когато изстине и стегне добре. Така че, на следващия даже е по-добро.

Още рецепти с леща

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече