Съставки
-
За рулото:
-
2,5 ч.ч сварена леща
-
1 дафинов лист
-
1 глава лук, нарязан на ситно
-
1 морков, нарязан на ситно
-
1 червена чушка, нарязана на ситно
-
4 скилидки чесън
-
400 г. гъби (печурки или друг вид)
-
4 стръка наронена прясна мащерка
-
1 ч.л. пушен червен пипер
-
1 ч.л. риган
-
морска сол
-
2 с.л. доматено пюре
-
1 ч.ч. безглутенови овесени ядки;
-
За доматения сос:
-
2 с.л. доматено пюре
-
2 с.л. кленов сироп
-
1 с.л. лимонов сок
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. лук на прах
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
Сварете в голяма тенджера лещата с 1 дафинов лист вътре, за да си пусне аромата. |
2
|
В тиган сотирайте зеленчуците - лука, моркова, чушката и чесъна с малко вода. Добавете вода щом изври, за да не загорят. |
3
|
След като поомекнат зеленчуците добавете подправките и нарязаните гъби и гответе още 5-7 минути. Накрая добавете доматеното пюре и сварената леща (без дафиновия лист) и разбъркайте. Ако нямате доматено пюре, сложете доматен сос, който оставете още малко на котлона, докато изври. Изключете котлона и добавете овесените ядки. |
4
|
Разбъркайте леко и прехвърлете в кухненски робот. Разбийте до еднородна смес. |
5
|
Прехвърлете сместа във формичка за печене на хляб и заравнете. Смесете всички съставки за доматения сос с малко вода и намажете отгоре рулото с четчица. Печете във фурната на 180 градуса за 40-45 минути. |
6
|
Рулото е най-хубаво, когато изстине и стегне добре. Така че, на следващия даже е по-добро. |
Kоментар