Рататуй

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 голям патладжан, нарязан на колелца
1 зелена тиквичка, нарязана на колелца
1/2 жълта тиквичка, нарязана на колелца
4 домата, нарязани на колелца
1 червена чушка, нарязана на колеца
1 зелена чушка, нарязана на колелца
2 глави лук, нарязани на ситно
5-6 скилидки чесън, нарязани на ситно
3 с.л. зехтин
морска сол, черен пипер
риган
босилек

Едно от най-известните френски ястия - Рататуй - скромно, вкусно и здравословно от Прованс. Ястието е богато на аромати и носи цялата красота на лятото. 

Как да приготвим

1

В сух тиган задушете нарязания лук с малко вода за няколко минути, докато омекне.

2

Загрейте фурната на 180 градуса.

3

В кръгла или елипсовидна касерола подредете зеленчуците като ги редувате - патладжан, тиквичка, домат, чушка. Между тях сложете задушения лук и скилидките чесън. Подправете с морска сол, черен пипер и риган. Поръсете със зехтин.

4

Покрийте касеролата с хартия за печене, за да не изгорят зеленчуците. Сложете във фурната и печете, докато омекнат около 30 минути.

5

Махнете хартията и запечете за още 10-15 минути. Сервирайте с пресен босилек отгоре. 

Още рецепти с патладжан

Още рецепти с тиквички