Съставки
-
1 голям патладжан, нарязан на колелца
-
1 зелена тиквичка, нарязана на колелца
-
1/2 жълта тиквичка, нарязана на колелца
-
4 домата, нарязани на колелца
-
1 червена чушка, нарязана на колеца
-
1 зелена чушка, нарязана на колелца
-
2 глави лук, нарязани на ситно
-
5-6 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
3 с.л. зехтин
-
морска сол, черен пипер
-
риган
-
босилек
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
3
|
В кръгла или елипсовидна касерола подредете зеленчуците като ги редувате - патладжан, тиквичка, домат, чушка. Между тях сложете задушения лук и скилидките чесън. Подправете с морска сол, черен пипер и риган. Поръсете със зехтин. |
4
|
|
5
|
Махнете хартията и запечете за още 10-15 минути. Сервирайте с пресен босилек отгоре. |
Kоментар