Съставки
-
8 пилешки крилца (около 700 г.)
-
3 с.л. сусамово олио
-
3 сашета мисо супа
-
100 г. захар
-
30 г. масло
-
сокът на 1/2 лайм
-
сусамово семе за поръсване
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете сусамовото олио с 2 сашета от мисо супата и оваляйте в тях крилцата. Подправете със сол и пипер и подредете в голяма тава. |
2
|
Печете във фурната 30 минути. |
3
|
Междувременно сложете захарта в тенджера с 2 с.л. вода и разтопете на бавен огън. Щом се разтопи, засилете котлона и варете докато получите кехлибарен цвят. Потъмнява много бързо, затова следете постоянно. |
4
|
Когато карамелът е готов, дръпнете от огъня и добавете маслото, сока от лайм и 1 саше от мисо супата. Разбъркайте добре. |
5
|
Залейте пилешките крилца с мисо карамела, поръсете със сусамовото семе и върнете обратно във фурната за още 5-10 минути. |
Kоментар