Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Оваляйте карфиола в малко зехтин, пресован чесън, сол и хариса. Сложете да печете за около 30 минути. |
3
|
В друга тава разпределете ориза. Сложете подправките - сол, шафран, дафинов лист, хариса и сушените зеленчуци. Залейте ориза с вода или домашен зеленчуков бульон, ако имате. Покрийте с хартия за печене и печете 30 минути. |
4
|
Извадете от фурната готовите карфиол и ориз. Към ориза добавете стафидите, нахута и копъра. Разбъркайте добре. |
5
|
Сервирайте като върху ориза сложите от печения карфиол. Поръсете с филирани бадеми, зърна от нар, още копър и резенчета лимон. |