Съставки
-
За булгура:
-
1 ч.ч. булгур
-
1/2 глава лук, голяма, нарязана на ситно
-
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
1/2 чушка Сиврия, нарязана на ситно
-
2-3 настъргани домата или доматен сос
-
морска сол, черен пипер
-
За червения лук:
-
1 глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
-
щипка морска сол
-
1 ч.л. сумак
-
2-3 с.л. лимонов сок
-
Допълнения:
-
микс от зелени салати, накъсани
-
розов домат, нарязан на парчета
-
печена люта чушка
Как да приготвим
1
|
|
2
|
След 1-2 минути, добавете булгура, доматите и вода, толкова, колкото да покрие булгура. Овкусете с морска сол и черен пипер. Разбъркайте и сложете капак. Намалете на средна степен котлона и оставете да се готви за около 10-15 минути, докато булгурът се свари. |
3
|
През това нарежете на тънко червения лук. Поръсете го със сол, сумак и доста лимонов сок. Разбъркайте и оставете настрани да се маринова. |
4
|
Запечете в сух плитък тиган (за палачинки) суровите люти чушлета за по няколко мунути от всяка страна. |
5
|
Сервирайте булгура с порция зелени салати, резени домат, маринован лук със сумак и люта чушка. Приятен апетит! |
Kоментар