Печено романеско с гремолата и сос от кашу

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За романеското:
1 глава романеско, цяла
2-3 с.л. кокосови аминокиселини
1 ч.л. кориандър на прах
1 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. куркума
За гремолатата:
1/2 връзка магданоз
сокът на 1/2 лимон
2 скилидки чесън
морска сол
За соса от кашу:
1 ч.ч. сурово кашу, накиснато в гореща вода за 20 минути
2 скилидки чесън
сокът на 1/2 лимон
морска сол

Приготвеното по този начин романеско се получи много добре. След изпичането му се образува вкусна и ароматна коричка, която допълва прекрасно меката и сочна сърцевина на зеленчука. 

Чесновите допълнения от соса и гремолата завършват чудесно облика и вкуса на ястието. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка, с размер малко по-голям от романеското.

2

Смесете в малка купичка всички подправки заедно с кокосовите аминокиселини и малко вода, около 1-2 с.л. Разбъркайте и с тази смес намажете с четка романеското.

3

Сложете във фурната и печете около 25-30 минути.

4

През това време нарежете наситно магданоза. Смесете го с пресован чесън, сок от лимон и малко сол.

5

Изплакнете накиснатото кашу и разбийте в блендер с чесън, лимонов сок, морска сол и малко вода.

6

Сервирайте като сложите от соса, отгоре печеното романеско и поръсите с гремолатата.