Съставки
-
За романеското:
-
1 глава романеско, цяла
-
2-3 с.л. кокосови аминокиселини
-
1 ч.л. кориандър на прах
-
1 ч.л. кимион на прах
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. червен пипер
-
1/2 ч.л. куркума
-
За гремолатата:
-
1/2 връзка магданоз
-
сокът на 1/2 лимон
-
2 скилидки чесън
-
морска сол
-
За соса от кашу:
-
1 ч.ч. сурово кашу, накиснато в гореща вода за 20 минути
-
2 скилидки чесън
-
сокът на 1/2 лимон
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка, с размер малко по-голям от романеското. |
2
|
Смесете в малка купичка всички подправки заедно с кокосовите аминокиселини и малко вода, около 1-2 с.л. Разбъркайте и с тази смес намажете с четка романеското. |
3
|
Сложете във фурната и печете около 25-30 минути. |
4
|
През това време нарежете наситно магданоза. Смесете го с пресован чесън, сок от лимон и малко сол. |
5
|
Изплакнете накиснатото кашу и разбийте в блендер с чесън, лимонов сок, морска сол и малко вода. |
6
|
Сервирайте като сложите от соса, отгоре печеното романеско и поръсите с гремолатата. |
Kоментар