Съставки
-
500 г. брюкселско зеле, разполовено на две
-
1/2 глава карфиол, накъсана на розички
-
За маринатата:
-
сокът на 1 лимон
-
2-3 с.л. кленов сироп
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
1/4 ч.л. кайенски пипер (лют) по желание
-
2 с.л. зехтин
-
морска сол, прясно смлян черен пипер
-
няколко зърна нар, за сервиране
-
сусам, за поръсване (по желание)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Смесете всички съставки за маринатата - лимонов сок, кленов сироп, чесън, зехтин, сол, черен пипер и лют червен пипер (ако използвате). Аз слагам задължително. Така вкусовете изпъкват още по-добре. Разбъркайте добре, за да се смесят. |
3
|
Залейте брюкселското зеле и карфиола с маринатата и разбъркайте добре, за да се овкуси всичко равномерно. |
4
|
Печете във фурната около 25-30 минути, докато зеленчуците добият приятен загар. |
5
|
Извадете от фурната. Поръсете със сусам и нар и сервирайте веднага. |
Kоментар