Съставки
-
За фалафелите:
-
200 г. сварен нахут
-
1 малка глава лук, нарязана на ситно
-
1 ч.л. кориандър на прах
-
1-2 ч.л. кимион на прах
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1/2 връзка магданоз
-
1/2 ч.л. морска сол
-
1/2 ч.л.сода бикарбонат
-
За дресинга:
-
1 с.л. сусамов тахан
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
сокът на 1/2 лимон
-
малко вода
-
микс от зелени салати, маруля, спанак, рукола
-
чери домати, разрязани на половина
-
1/2 глава червен лук, нарязан на полумесеци
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Сложете в купата на кухненски робот сварения и отцеден нахут, лука, магданоза, содата и всички подправки. Разбийте, докато съставките се смесят добре. Загребете от сместа и оформете като кюфте. Подредете фалафелите в тавичката. Печете около 30 минути или докато фалафелите добият хрупкава коричка отгоре. |
3
|
За дресинга смесете сусамовия тахан с чесъна, лимоновия сок и малко вода. Разбъркайте добре. |
4
|
Сервирайте фалафелите върху купа с микс от зелени салати, чери домати и червен лук. Отгоре полейте с дресинга. |
Всички коментари
Kоментар