Как да приготвим
1
|
За да приготвите картофите, загрейте тенджера с вода, в която сте сложили морска сол. Сложете картофите цели, заедно с кората, да се варят за около 20 мин. |
2
|
Извадете картофите от тенджерата и оставете да се охладят за няколко минути. Разрежете на две по дължината им. |
3
|
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
4
|
Наредете разрязаните картофите и сложете да се пекат за около 15 минути или докато добият приятен загар. |
5
|
За гуакамолето намачкайте с вилица авокадото, добавете нарязаните на ситно домати и червен лук. Добавете пресования чесън и нарязания кориандър. Подправете със сок от лайм и малко сол. Разбъркайте добре. |
6
|
За доматената салца смесете в купа нарязаните на ситно домати с лютата чушка и чесъна. Добавете магданоз и малко сол. |
7
|
За черния боб загрейте малка касерола и сложете нарязания на ситно чесън да се задуши с малко вода. Добавете боба и кимиона, разбъркайте и оставете да се готви за 2-3 минути, колкото чесънът да омекне. |
8
|
За соса от кашу сложете в каната на блендер накиснатото и изплакнато кашу с малко сол, лимонов сок, скилидка чесън и гореща вода. Блендирайте, докато се получи гладък сос. |
9
|
Сервирайте като сложите на всяка порция от печените картофи, гуакамолето, доматената салца, боба и соса от кашу. |