Съставки
-
За картофите:
-
8 картофа, с кората, добре почистени и измити
-
морска сол
-
За гуакамолето:
-
2 броя добре узряло авокадо
-
1/2 глава червен лук, нарязан на ситно
-
1 розов домат, нарязан на ситно
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
сокът на 1/2 лайм
-
пресен кориандър, нарязан на ситно
-
морска сол
-
За доматената салца:
-
2 розови домата, нарязани на ситно
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
1 люта червена чушка, по желание
-
пресен магданоз, нарязан на ситно
-
морска сол
-
За черния боб:
-
1 консерва черен боб (съдържание само боб, вода и сол)
-
1 скилидка чесън
-
1 ч.л. кимион на прах
-
За соса от кашу:
-
1 ч.ч. сурово кашу, накиснато в гореща вода за 20 минути
-
1-2 скилидки чесън
-
сокът на 1/2 лимон
-
морска сол
-
гореща вода, за разбиване
Как да приготвим
1
|
За да приготвите картофите, загрейте тенджера с вода, в която сте сложили морска сол. Сложете картофите цели, заедно с кората, да се варят за около 20 мин. |
2
|
Извадете картофите от тенджерата и оставете да се охладят за няколко минути. Разрежете на две по дължината им. |
3
|
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
4
|
Наредете разрязаните картофите и сложете да се пекат за около 15 минути или докато добият приятен загар. |
5
|
За гуакамолето намачкайте с вилица авокадото, добавете нарязаните на ситно домати и червен лук. Добавете пресования чесън и нарязания кориандър. Подправете със сок от лайм и малко сол. Разбъркайте добре. |
6
|
За доматената салца смесете в купа нарязаните на ситно домати с лютата чушка и чесъна. Добавете магданоз и малко сол. |
7
|
За черния боб загрейте малка касерола и сложете нарязания на ситно чесън да се задуши с малко вода. Добавете боба и кимиона, разбъркайте и оставете да се готви за 2-3 минути, колкото чесънът да омекне. |
8
|
За соса от кашу сложете в каната на блендер накиснатото и изплакнато кашу с малко сол, лимонов сок, скилидка чесън и гореща вода. Блендирайте, докато се получи гладък сос. |
9
|
Сервирайте като сложите на всяка порция от печените картофи, гуакамолето, доматената салца, боба и соса от кашу. |
Kоментар