Печен сладък картоф с гуакамоле и червен боб

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 средно големи сладки картофа, добре измити, с кората
малко зехтин за намазване на картофите
1 голямо авокадо, узряло
сокът от 1 лайм
1 скилидка чесън, смачкана на паста
1 домат, ситно нарязан
3-4 стръка магданоз (или кориандър), едро нарязан
1 глава червен лук, ситно нарязан и кръгчета за сервиране
1 консерва червен боб, отцеден
4 с.л. кисело мляко 

Алергени

Кисело мляко

Сладките картофи имат естествена сладост, но въпреки това те са с нисък гликемичен индекс и не повишават нивата на кръвната захар. Авокадото пък съдържа мононенаситени мазнини, които са полезни за сърцето ни. Червеният боб съдържа омега-3 мастни киселини, източник е на фибри и протеини. Така че с това лесно и здравословно ястие ще успеете да си набавите необходимите витамини и минерали за деня.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете картофите с малко зехтин и запечете във фурната за 45 минути, докато омекнат напълно и лесно ги пробождате с вилица.

2

През това време намачкайте авокадото със сока от лайм. Добавете чесъна, доматите, лука и магданоза. При нужда подправете със сол и черен пипер. 

3

Разрежете картофите наполовина и ги напълнете с боб и гуакамоле. Сервирайте с по 2 с.л. кисело мляко отгоре.