Съставки
-
2 средно големи сладки картофа, добре измити, с кората
-
малко зехтин за намазване на картофите
-
1 голямо авокадо, узряло
-
сокът от 1 лайм
-
1 скилидка чесън, смачкана на паста
-
1 домат, ситно нарязан
-
3-4 стръка магданоз (или кориандър), едро нарязан
-
1 глава червен лук, ситно нарязан и кръгчета за сервиране
-
1 консерва червен боб, отцеден
-
4 с.л. кисело мляко
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете картофите с малко зехтин и запечете във фурната за 45 минути, докато омекнат напълно и лесно ги пробождате с вилица. |
2
|
През това време намачкайте авокадото със сока от лайм. Добавете чесъна, доматите, лука и магданоза. При нужда подправете със сол и черен пипер. |
3
|
Разрежете картофите наполовина и ги напълнете с боб и гуакамоле. Сервирайте с по 2 с.л. кисело мляко отгоре. |
Kоментар