Как да приготвим
1
|
|
2
|
Подредете върху нея розичките карфиол. Подправете с морска сол, черен пипер, кимион, каджунска подправка и лют пипер, според предпочитанията ви. Ако нямате каджунска подправка, сложете просто червен пипер. Оваляйте карфиола добре в подправките и сложете във фурната да се пече за 20 минути. |
3
|
Цялата глава чесън, без да я почиствате разрежете през средата, поръсете с малко сол и черен пипер и завийте в хартия за печене. Сложете чесъна в тавата с карфиола и печете, докато чесънът омекне добре за около 20-25 минути. |
4
|
Докато се пекат карфиола и чесън, направете пестото от рукола. В каната на блендер сложете руколата, орехите, чесъна, сока от лимон и подправете със сол и черен пипер. Добавете малко вода или зехтин по желание и разбийте до гладка смес. Прехвърлете в буркан. За да се запази по-дълго време най-отгоре залейте със зехтин. |
5
|
Почистете каната на блендера и сложете отцедения боб, заедно с изпечения чесън, сока от лимон, сол и черен пипер. (Стиснете всяка скилидка чесън, за да излезе печения чесън.) Блендирайте до гладкост. |
6
|
Сервирайте като във всяка чиния сложите от пюрето с боб и чесън. Върху него подредете от печения карфиол и завършете с няколко акцента от пестото от рукола. |