Печен джолан със зеленчуци

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1кг свински джолан
1 литър бульон
давинов лист, чесън
1 глава лук
1 морков
1 тиквичка
2 червени чушки
200г гъби кладница
2-3 картофа
сол, черен пипер
магданоз

Хранителна информация

2440 ккал
Калории
225,6 г
Белтъчини
100,7 г
Въглехидрати
125 г
Мазнини
22 г
Фибри

Печеният свински джолан е едно традиционно българско ядене, което може да се приготви по безброй начини. Тук ви предлагаме класическа рецепта на бавен огън и много зеленчуци. Да ви е сладко.

Как да приготвим

1

Запечете джолана в тиган до златисто от всички страни. Добавете малко нарязан чесън за повече аромат.

2

Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете дълбок съд и прехвърлете джолана в него. Добавете и нарязаните зеленчуци. Долейте около литър бульон (или колкото да покриете месото) и добавете още малко чесън и няколко листа дафинов лист. Подправете със сол и черен пипер. Печете във фурната за около 3 часа.

3

Извадете джолана от фурната и с помощта на две вилици го обезкостете. Би трябвало това да стане много лесно. 

4

Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.

Още традиционни Български рецепти