Съставки
-
2 средно големи патладжана
-
400 гр. телешка кайма
-
2 глави лук
-
3-4 склилидки чесън
-
2 с.л. доматено пюре
-
1 консерва домати
-
1 ч.л. захар
-
1/2 ч.л. кимион
-
1/2 ч.л. канела
-
5 -6 стръка прясна мащерка
-
8 листенца босилек
-
пармезан за поръсване
-
сол
-
черен пипер
Как да приготвим
1
|
Нарежете патладжана на лентички с около дебелина половин сантиметър по дължина. Посолете лентичките патладжан и оставете да се отцедят. След това изплакнете добре. |
2
|
През това време в тенджера сотирайте лука и чесъна в малко вода. След като омекнат добавете каймата и доматеното пюре. Гответе 5 минути и добавете консервата домати. Сложете малко захар. Гответе още 15 минути. Накрая подправете със сол, черен пипер, кимион, канела, мащерка и босилек. |
3
|
Загрейте фурната и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. Наредете плътно лентичките патладжан. Леко ги намазнете с четка с малко зехтин и печете около 20 минути. |
4
|
Пригответе тавичка на печене. Наредете на дъното от печения патладжан, отгоре сложете половината плънка, след това отново патладжан и пак плънка. Печете във фурната на 180 градуса за около 30 минути. Преди да извадите от фурната настържете пармезан отгоре и оставете да се запече. |
5
|
Сервирайте с нарязан на ситно магданоз. |
Kоментар