Съставки
-
500 г. патешко филе
-
200 г. броколи
-
сол, черен пипер
-
сокът на 1/2 лимон
-
3 с.л. сладко от боровинки
Как да приготвим
1
|
Направете шахматни разрези по кожата на патешкото филе, без да достигате до месото. Подправете със сол и черен пипер. В загрят тиган сложете филето с кожата надолу да се запържи за около 5 минути. След това обърнете от другата страна и пак запържете за 5 минути. Кожата на патешкото филе пуска доста мазнина, затова не ни е необходима такава при готвенето. Прехвърлете филето в малка тавичка и сложете във фурната за още 15 минути. Патешкото ще е пуснало още сокове след печенето. Това е необходимото време за готвене, ако обичате месото добре сготвено. Ако го предпочитате алангле, намалете времето за печене. |
2
|
Сварете броколите на пара, за да запазят витамините си. Овкусете със сол, черен пипер и сока на 1/2 лимон. |
3
|
Сервирайте патешкото магре с броколи и сладко от боровинки. Отгоре изсипете от сока, получен при печенето. Той е много вкусен и ароматен. |
Kоментар